Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигателя.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с двигателя.

Вчера на прибиране от Варна към Търговище реших на хубавия участък от магистралата до Шумен да я понастъпя да видим какво може. Та на скорост от около 195 км се чу нещо като гръм (спукване на нещо) от двигателя, които веднага изгасна и от ауспуха започна да излиза много пушек (бял). Спрях в аварийната лента и отворих капака да видя за какво става въпрос. Общо взето имаше малко разпръскано масло в дясната част на двигателя, където има 4-5 тръбички и тази по-голямата която е за въздуха. В задната част на колата беше изпръскало доста масло или нафта по багажника. След 10 мин пробвах да я запаля като се звука от двигателя беше подобен на липса на ток в акумулатора т.е се мъчеше, но в крайна сметка успя да запали и след около 10 секунди се чуха някакви звуци от двигателя все едно едното от буталата искаше да излети през капака и веднага я изгасих. От там на буксир и сега си почива пред блока.

Та ако някой има представа за какво става въпрос и къде евентуално мога да оправя проблема в Търговище или района да помага!

Благодаря предварително!

Нивото на маслото и антифриза как са. Ако ги няма имаш пробойна и нещата на са хич добре. При мен след твоите симптоми но на около 120 км. имах скъсана биела и след около месец нова кола.

Поздрави
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
      Нивото на маслото и антифриза как са. Ако ги няма имаш пробойна и нещата на са хич добре. При мен след твоите симптоми но на около 120 км. имах скъсана биела и след около месец нова кола.

Поздрави
      Ами вчера не можех да замеря правилно маслото, защото ми беше загрял още двигателя. Сега ще погледна пак и направо ще я карам към 1 сервиз да видим от там какво ще ми кажат...

Comment

Първоначално публикувано от Deyan Dimitrov Покажи съобщение
        Ами вчера не можех да замеря правилно маслото, защото ми беше загрял още двигателя. Сега ще погледна пак и направо ще я карам към 1 сервиз да видим от там какво ще ми кажат...
        При така поставените факти ако се размине само с избила гарнитура ще е направо супер!
        Нее зле да се пише и какъв е двигателя все пак, няма да навреди.
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
          При така поставените факти ако се размине само с избила гарнитура ще е направо супер!
          Нее зле да се пише и какъв е двигателя все пак, няма да навреди.
          1.9JTD с турбо от GT и чип е двигателя

иначе работата май е доста сериозна. Доколкото разбрах турбото ми е вкарало масло в 1я цилиндър и от там всичко става мазало... Какви точно са другите щети освен гръмналата турбина ще разбера малко по-късно.

А тъкмно започнах да се кефя на дизелите ..

Comment

...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 11:02.

Comment

Описаното навежда на мисълта за основен ремонт или друг двигател. Провери направо за двигател от някоя катастрофирала кола.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

...

Comment

Напишете на колегата къде в Търговище да отворят колата, то се е видяло, че е мазало. Важното е да я види някой който разбира.
                  Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

...

Comment

Надявам се поне турбото да става за рециклиране иначе относно щетите по двигателя все още чакам да ми кажат за какво иде реч и да му мисля от там нататък как ще стават работите, но при всички положения ми се къса сърцето и довечера ще се правя на щайга.

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 11:03.

Comment

От 3 години посещавам този форум и това е първата тема за развалил се ЖТД двигател. : ) Случая изглежда доста интересен, дръж ни в течение адашче . Сподели малко повече за състоянието на турбината в миналото и как е преправян софтуера. Въобще какви са намесите по колата. Поздрави.

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                            От 3 години посещавам този форум и това е първата тема за развалил се ЖТД двигател. : ) Случая изглежда доста интересен, дръж ни в течение адашче . Сподели малко повече за състоянието на турбината в миналото и как е преправян софтуера. Въобще какви са намесите по колата. Поздрави.
                            Амии адаш какво да ти кажа.. колата я взех така с модовете по нея. Иначе наскоро спуках маркуча за въздуха към турбото, но го смених. Като правих диагностика на двигателя ми казаха, че е на 200000+ км (не помня колко беше точно), а турбото ми надуваше на към 1.5 бара с капацитет за 1.7-8. Проблема беше че генерацията на турбото ми беше запецла и не се движеше. Мислих си да поспестя малко пари лятото и да я оправям вече + по-добър чип, но явно колата не искаше да изчака до тогава. Не знам дали това може да е причинило този проблем.
                            Ще ви държа в течение за крайните щети и сметката по оправянето им.

Поздрави!

Comment

Всъщност мотора е дал фира в следствие на турбото, ако правилно разсъждавам, което пак доказва теорията, че JTD е изключително кораво копеле...

Преди да кажа другото, което имам (тъйкато сетъпа ми е ясен) искам да те попитам имал ли си манометър, промяна по турбо пътищата, сменен МАП сензор, както и дюзи + помпа?

Comment

Working...
                              X